Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Mήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου



 Mήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Δημοτική Παράταξη «Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία- Κοινωνική Πλειοψηφία» τιμά την 28η Οκτωβρίου ως ημέρα αντίστασης του Ελληνικού Λαού, ως ημέρα γενναιότητας, αλτρουισμού και αυταπάρνησης, ως ημέρα ιστορικής μνήμης και παρακαταθήκης.
Ο Ελληνικός Λαός λέγοντας ΟΧΙ στους φασίστες, είπε ΟΧΙ στην υποταγή και την υποτέλεια. Αποφάσισε να πολεμήσει για τα ιδανικά του, τη γη του, την ιστορία του, την ανεξαρτησία του.

Ο απλός Έλληνας, η απλή Ελληνίδα είπε το ΟΧΙ, το είπε περήφανα καθαρά, πατριωτικά, είπε ΟΧΙ στους ιταλούς φασίστες και τους γερμανούς ναζί, είπε όχι στους «συνεργάτες» τους. Πολέμησε, Αγωνίστηκε, Νίκησε.

Ο πατριωτισμός, η αγνή και άδολη αγάπη για την πατρίδα, καμία σχέση δεν έχει με τη φασιστοειδή πατριδοκαπηλεία, διαχρονική και σύγχρονη. Καμία σχέση δεν έχει επίσης με το ρατσισμό και τις «κούφιες» κορώνες περί δήθεν ανωτερότητας κάποιας φυλής και κατωτερότητας κάποιας άλλης (ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, την  καταγωγή κ.ο.κ.). Ο πατριωτισμός είναι πρώτα απ’ όλα αγάπη για τον άνθρωπο και γι΄ αυτό αγάπη για την ελευθερία της πατρίδας.

Το μήνυμα του Ελληνικού Λαού της 28ης Οκτωβρίου του 1940 καλούμε λοιπόν ως «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία» όλες τις Ιωνιώτισσες και όλους του Ιωνιώτες να το ακολουθήσουμε ξανά σήμερα, σε μια εποχή που η πατρίδα μας βιώνει τις συνέπειες ενός άλλου δυσβάστακτου οικονομικού και κοινωνικού πολέμου και να πορευτούμε με αγωνιστικότητα, κοινωνική αλληλεγγύη και πατριωτισμό - γνήσια αγάπη για μια ελεύθερη και πραγματικά ανεξάρτητη πατρίδα- ενάντια σε πολιτικές που ευνοούν την εξάρτηση, κοινωνική και εθνική, αλλά ταυτόχρονα απομονώνοντας συμπεριφορές φασιστικής, ναζιστικής και ρατσιστικής νοοτροπίας.


Να αγωνιζόμαστε συνεχώς για μία ελεύθερη πατρίδα, για μια ελεύθερη Ελλάδα, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς τα καρκινώματα του φασισμού, του ρατσισμού και του ναζισμού.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου