Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ Ο.Τ. 150



Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ Ο.Τ. 150
Η Δημοτική Παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία- Κοινωνική Πλειοψηφία» εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τις εξελίξεις στο θέμα του Οικοδομικού Τετραγώνου 150, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας.
Προ ολίγων ημερών η Ένωση Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτων Νομού Αττικής πέτυχε, όπως ανακοίνωσε, την έκδοση της υπ’ αριθμό 8242/2013 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή του Δήμου Ν. Ιωνίας κατά της απόφασης σφράγισης του υπαίθριου χώρου στο οικοδομικό τετράγωνο 150 (Ο.Τ. 150). Ως εκ τούτου είναι ζήτημα χρόνου να σφραγιστεί ο δημοτικός χώρος.
Όπως είναι γνωστό, εδώ και χρόνια υπάρχει αντιδικία μεταξύ του Δήμου και εταιρίας που διαχειρίζεται σταθμό αυτοκινήτων, η οποία ζητά τη σφράγιση του χώρου με την αιτιολόγηση ότι η δημοτική αυτή έκταση χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης από τους πολίτες χωρίς να πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις που θα έπρεπε να πληρούσε μια επιχείρηση λειτουργίας σταθμού αυτοκινήτων. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, όλο αυτό το διάστημα, αντί να προωθήσει οριστική λύση στο ζήτημα το παρέπεμπε, όπως και πολλά άλλα, στις καλένδες, με συνέπεια τα αποτελέσματα που προαναφέραμε.
Εμείς ως «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία- Κοινωνική Πλειοψηφία» δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τασσόμαστε κατά της σφράγισης της δημοτικής έκτασης. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή επιτέλους να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του ζητήματος και ενεργήσει όπως επιτάσσει ο θεσμικός της ρόλος, έστω και αν με δική της ευθύνη η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη για την πλευρά του Δήμου μας. Το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη απαιτεί άμεση λύση που θα ανακουφίσει τους πολίτες και την εμπορική αγορά.

Οι συνέπειες της αναβλητικότητας και της αναποτελεσματικότητας που διέπουν τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας, δυστυχώς, φαίνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου