Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Όχι άλλο κάρβουνο!



Νέα Ιωνία, 20 Νοεμβρίου 2013

Η Δημοτική Αρχή έχει προγραμματίσει για σήμερα εκδήλωση στο δημοτικό κινηματογράφο « ΑΣΤΗΡ» εκδήλωση με την οποία παρουσιάζει το σχέδιο της για το υπόγειο γκαράζ στο Ο.Τ. 150 και την ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη.
Ας επαναλάβουμε μια ακόμη φορά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε  ήδη εγκρίνει από τη διετία 2005 – 2006 την κατασκευή υπογείου parking στο Ο.Τ. 150 σε συνδυασμό με σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και τη δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου και ήπιας μορφής παρεμβάσεις πάνω από το parking, προς χρήση από τους πολίτες της Νέας Ιωνίας. Με την ευθύνη που αναλογεί σε κάθε αρμόδιο εκτελεστικό των αποφάσεων αυτό πολιτικό πρόσωπο οι διαδικασίες δεν είχαν προχωρήσει ώστε να «μπει μπουλντόζα» πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010, όταν και ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου η παρούσα δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κύριο Γκότση.
Ο κ. Γκότσης και ο τώρα αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κολμανιώτης είχαν καταψηφίσει κατά την τετραετία 2007-2010 σχετικές εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχαν να κάνουν με την υλοποίηση του έργου. Μόλις ανέλαβαν τη διοίκηση του Δήμου, υιοθέτησαν την αναγκαιότητα του έργου, διαφώνησαν όμως με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) που είχε επιλεγεί και ξεκίνησαν από την αρχή τις διαδικασίες προκειμένου να βρουν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα (Jessica κλπ.)
Σήμερα, τρία χρόνια μετά, παρουσιάζονται πατέρες του σχεδίου αυτού. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι 5-6 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές διοργανώνουν αυτή την εκδήλωση για να μας παρουσιάσουν ως δήθεν όραμα για την πόλη κάτι για το οποίο μας γύρισαν πίσω από την αρχή και για το οποίο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα τίποτα για την έναρξη διαδικασίας υλοποίησής του. Δεν θα ήμασταν αντίθετοι με διαφορετικό τρόπο χρηματοδότησης, αρκεί αυτός να ήταν ήδη εξασφαλισμένος. Αυτό που χρειάζεται η Νέα Ιωνία είναι άμεσο αποτέλεσμα και όχι εμμονή σε ιδεοληψίες και απραξία.
Το αποτέλεσμα της δημοτικής αρχής είναι μηδέν. Ένα έργο που στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Νέας Ιωνίας του 2008 είχε τον ενδεικτικό προϋπολογισμό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, έχει φτάσει σήμερα να κοστολογείται σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Δημοτικής Αρχής 8,5 και πλέον εκατομμύρια ευρώ περίπου. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι στον προϋπολογισμό του 2014 και στις εισηγήσεις που μοιράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο προχθές, ως πρόβλεψη δεν έχει εγγραφή ούτε καν τμήμα του ποσού αυτού, κάτι που σημαίνει ότι στην ουσία δεν προβλέπεται να γίνει τίποτα με το υπόγειο parking του Ο.Τ. 150 μέσα στο 2014.
Η παραπάνω κατάσταση κύριοι της δημοτικής αρχής, τη στιγμή που μάλιστα το σφράγισμα του προσωρινά χρησιμοποιούμενου ως χώρου στάθμευσης κρίνεται πλέον με δικαστικές αποφάσεις και το μέλλον δεν προβλέπεται καθόλου ευοίωνο, δεν σας επιτρέπει να διοργανώνετε προεκλογικές εκδηλώσεις για να μας παρουσιάσετε το σχέδιό «σας» για την πόλη, όταν από την άποψη της ουσίας βρίσκεστε ακόμη στο μηδέν. Η Νέα Ιωνία χρειάζεται λύσεις και τις χρειάζεται άμεσα!
Για την «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία»
Ο επικεφαλής

Γιώργος Τσοπανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου