Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων

                       


                                                  
                                                                               Νέα Ιωνία, 4 Νοεμβρίου 2013

 Η «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία» για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή.

Στην Ελλάδα των μνημονίων, στην Ελλάδα του 30% της ανεργίας, στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής και πολιτικής κρίσης, ξεκίνησε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013  η «προαιρετική λειτουργία» των καταστημάτων την Κυριακή, ημέρα που καθιερώθηκε ως αργία από την σύσταση του ελληνικού κράτους.
Το πρόσχημα της τόνωσης της αγοράς και της καλύτερης εξυπηρέτησης του αγοραστικού κοινού το λιγότερο που προκαλεί είναι θυμηδία. Και αυτό γιατί οι μόνοι που δυνητικά ωφελούνται από το συγκεκριμένο μέτρο είναι οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και οι πολυεθνικές επιχειρήσεις. Από την άλλη, το μέτρο αυτό σφίγγει ακόμη περισσότερο τη θηλιά στα μικρομάγαζα και στις μικρές επιχειρήσεις, που προσπαθούν  με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στη ζωή και να μην οδηγηθούν στο λουκέτο, διευρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον ήδη τεράστιο κατάλογο.
Δεν είναι ο ελεύθερος χρόνος για ψώνια αυτό λείπει από τους καταναλωτές, εκείνο που τους κρατά μακριά από την αγορά είναι τα άδεια πορτοφόλια, ως συνέπεια των πολιτικών που εφαρμόζονται και έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό όχι απλά στην ένδεια, αλλά στην εξαθλίωση.  
Η δημοτική κίνηση «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία- Κοινωνική Πλειοψηφία» τάσσεται   στο πλευρό των εμπόρων της πόλης μας που αγωνίζονται ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η αποτελεσματικότερη απάντηση που οι απλοί πολίτες της Νέας Ιωνίας καλούνται να δώσουν ως απάντηση σε τέτοιες ρυθμίσεις που με βεβαιότητα οδηγών στο κλείσιμο κι άλλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή της ραχοκοκαλιάς της εμπορικής αγορά της Νέας Ιωνίας και των συνοικιών της, σε μεγαλύτερη ανεργία και σε μεγαλύτερη βύθιση των λαϊκών στρωμάτων, που αποτελούν την πλειοψηφία της πόλης μας, στην ανέχεια και την απόγνωση, είναι να ακυρώσουν στην πράξη αυτές τις ρυθμίσεις, απέχοντας από κάθε αγορά τις Κυριακές με τα λιγοστά χρήματα που τους έχουν απομείνει. Στο επόμενο εμπορικό κατάστημα που θα μπει λουκέτο θα χάσει τη δουλεία του κάποιος συγγενής, φίλος ή γείτονάς μας.

Ταυτόχρονα, απευθύνουμε κάλεσμα στους Ιωνιώτες  και στις Ιωνιώτισσες  να επιλέγουν για τις αγορές τους τα μαγαζιά της πόλης μας. Το μόνο όπλο που έχουμε είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου