Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΠΙΔΑ – Η εκδήλωση για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας





Ημερίδα ενημέρωσης για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, με κεντρικό ομιλητή τον διακεκριμένο νομικό περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Διάκο, ο οποίος επί σειρά ετών ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, διοργάνωσε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, η Δημοτική Παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία - Κοινωνική Πλειοψηφία».

Ο κ. Διάκος στην ομιλία του φρόντισε με απτά παραδείγματα να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους πολίτες, αφενός μεν για το νομικό καθεστώς αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, αφ’ ετέρου δε για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες στην υγεία των κατοίκων περιοχών στις οποίες υπάρχει μεγάλος αριθμός αυτών. Επίσης ανέφερε παραδείγματα ευρωπαϊκών πόλεων (Παρίσι, Σάλτσμπουργκ κλπ) στις οποίες έχουν ληφθεί τα κατάλληλα τεχνικά μέτρα για τον ουσιαστικό περιορισμό των κινδύνων από την ακτινοβολία για την υγεία των πολιτών.

Ο κ. Διάκος τόνισε ακόμη πως ανασταλτικός παράγοντας για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα είναι το κόστος που πρέπει να αναλάβουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε συνδυασμό με την αναβλητικότητα και την παθητική στάση που δείχνει το κεντρικό Κράτος. Μάλιστα, ανέφερε πως ουσιαστικά οι δύο τελευταίοι νόμοι (2012 και 2013) αίρουν στην πράξη τους ουσιαστικούς περιορισμούς και τις δυνατότητες ελέγχου.

Ωστόσο, υποστήριξε πως παρά την αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που προκύπτει από την οικονομική δύναμη που διαθέτουν οι συγκεκριμένες εταιρείες, οι τελευταίες δικαστικές αποφάσεις ήταν ενθαρρυντικές για τους πολίτες που αποφάσισαν να κινηθούν μέσω της δικαιοσύνης, προκειμένου να βρουν το δίκιο τους και να διαφυλάξουν την υγεία τους. Ο κ. Διάκος ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, Γιώργος Τσοπανίδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Διάκο, μεταξύ άλλων ανέφερε πως τέτοιες εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ενημέρωση και τον εφοδιασμό με την απαραίτητη γνώση των πολιτών σε θέματα που τους αφορούν, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα που τους απασχολούν μες στην πόλη όχι με προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, αλλά ούτε και να αγνοούν την ύπαρξή τους, παρά να γνωρίζουν τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων και τις δυνατότητες ουσιαστικής αντιμετώπισής τους μέσω της συνεχούς συμμετοχής και ενεργοποίησής τους. Η δημοκρατία και η αυτοδιοίκηση τόνισε ο κ. Τσοπανίδης για να λειτουργούν στην πράξη προϋποθέτουν ενημέρωση και γνώση.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι κ.κ. Φώτης Τσομπάνογλου (αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος), Νίκος Αδαμόπουλος (αντιπρόεδρος Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος ΟΓΗΡΑ) και Κώστας Τσοπανάκης (πρόεδρος Συνδέσμου Αλαϊωτών).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου