Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα με αφορμή την πρόσφατη έξαρση της νεοναζιστικής βίας και την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα



Η Δημοτική Παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία-Κοινωνική Πλειοψηφία» καλεί όλους τους συμπολίτες μας να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια για το γνωστό νεοναζιστικό μόρφωμα και όλοι μαζί οι Δημοκράτες να αντιμετωπίσουμε το  γέννημα της κρίσης και του παρακράτους όπως αρμόζει.
Η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και τα όσα άρχισαν να αποκαλύπτονται με τη μορφή χιονοστιβάδας μας κάνουν βέβαια να απορούμε πώς τα μεγάλα εκδοτικά lobbies βγάζουν «λαυράκια» τις τελευταίες ημέρες σαν να μην γνώριζαν μέχρι χθες τίποτα από αυτά που τώρα αποκαλύπτουν. Από την άλλη όμως  δεν αφήνουν περιθώριο σε κανένα πολίτη να δηλώνει πλέον άγνοια για το «ποιόν» αυτών που φόρεσαν τον μανδύα του δήθεν «πατριώτη» και αποτέλεσαν το μακρύ χέρι του συστήματος  χάρη στην περίτεχνη «προώθηση» που έλαβαν από αντιδραστικά συμφέροντα και τη χειραγώγηση της απογοήτευσης μερίδας του λαού από το πολιτικό σύστημα και την οικονομική κρίση. Με τον τρόπο αυτό, περιθωριακές οργανώσεις των λίγων εκατοντάδων υποστηρικτών, που μας πλασάρονταν μέχρι πρότινος ούτε λίγο ούτε πολύ ως σύγχρονοι «Ρομπέν των Δασών», φτάνουν στο σημείο να φιγουράρουν στο κοινοβούλιο και το χειρότερο να περιφρονούν δημοκρατικές κατακτήσεις και την ίδια αυτή την πανανθρώπινη αξία της  ανθρώπινης ζωής, ασκώντας καθημερινή τρομοκρατία σε όσους έχουν το θάρρος να αντιστέκονται.
Η Δημοκρατία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που κατάκτησε με πόνο και αίμα τούτος ο τόπος, ας μην πέφτουμε στην παγίδα και την καθιστούμε βορά στα δημιουργήματα-τερατουργήματα του συστήματος, που θέλησε έτσι να εκτονώσει την αντίδραση της Ελληνίδας και του Έλληνα στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που έχουν οδηγήσει όλους εμάς, τους ανθρώπους της εργασίας, στη σημερινή κατάσταση.
Το αίμα του Παύλου από το Κερατσίνι που έχασε τη ζωή του, αλλά και όλων αυτών, είτε Ελλήνων είτε μεταναστών, που έχουν δεχτεί επιθέσεις από τα τάγματα θανάτου, δεν πρέπει να ξεχαστεί, πρέπει να τιμηθεί από όλο το Δημοκρατικό Λαό, στον οποίο ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Και γι αυτό δεν αρκούν μόνο λόγια, χρειάζονται πράξεις και έργα: Μποϋκοτάζ και καμία ανοχή στις ρατσιστικού χαρακτήρα «φιλανθρωπίες», ξεκάθαρη καταδίκη όσων χαϊδεύουν τα νεοναζιστικά αυτιά, δημόσια διαπόμπευση όποιων τυχόν θελήσουν να μετατρέψουν τη Νέα Ιωνία σε αυτό που θεωρούν εκείνοι ότι αποτελεί παράδειγμα γι΄ αυτούς, δηλαδή σε «Άγιο Παντελεήμονα», όπως εκείνοι τον εννοούν, και από την άλλη κινητοποίηση και συλλογικοί αγώνες για κοινωνική αλλαγή και κοινωνική δικαιοσύνη.    

Επειδή, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, πρέπει να βάλουμε ΤΩΡΑ νεοναζιστές και φασίστες εκεί που ανήκουν: Στο μαύρο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να το κλειδώσουμε καλά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου