Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η απάντησή μου στην προσωπική επίθεση που δέχθηκα ( από επιστολή του κ. Γαρίδα που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των εφημερίδων ΧΤΥΠΟΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ)




                                                                                             Νέα Ιωνία, 23 Σεπτεμβρίου 2013
Αγαπητέ κύριε Γαρίδα,
Λυπάμαι για το ότι βάλατε την υπογραφή σας κάτω από ένα υπαγορευμένο λιβελογράφημα.
Η ΑΕ Ελευθερούπολης είναι σπουδαίο και ιστορικό αθλητικό σωματείο γιατί για 84 χρόνια τώρα μεγάλωσε και μεγαλώνει τα παιδιά της πόλης μας με τα αθλητικά ιδεώδη. Εσείς προσωπικά πιστεύετε ότι ο αθλητισμός έχει καμία σχέση με το να  παίρνετε «τα παιδιά από τα καφέ και τις πλατείες», όπως αναφέρετε, και με το συμβολισμό σας  να κατευθύνετε παιδιά - αθλητές σε σχολεία - νυχτερινά μαγαζιά της Εθνικής Οδού;
Η κουλτούρα μου κ. Γαρίδα δεν είναι κουλτούρα του «σκυλάδικου», αν είναι τέτοια η δική σας, είναι στατιστικά πολύ πιθανότερο να ήσασταν εσείς ομοτράπεζος αυτών που έτρωγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού, όπως λέτε. Αν δεν κάνω λάθος, κ. Γαρίδα εσείς τόσα χρόνια φερόσασταν ως ανήκων στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα δεν γνωρίζω μάλιστα εάν δηλώνετε κάτι άλλο. Ή μήπως πλέον τάσσεστε με την κατηγορία αυτών που κατηγορούν μόνο τα στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ από την άλλη κλείνουν το μάτι και ανοίγουν τις αγκάλες στους τέως ψηφοφόρους του κόμματος αυτού, προκειμένου εκείνοι να τους αναδείξουν ή να τους διατηρήσουν ως χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη;
Λυπάμαι επίσης γιατί σε όσους αγώνες παρακολούθησα ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕ Ελευθερούπολης, καθόμουν στις κερκίδες με τους οπαδούς της ομάδας και δεν έσπευσα να σας χαιρετίσω στα «επίσημα» που καθόσασταν με τον κ. Γκότση, άλλωστε στον τελευταίο αγώνα που το έκανα, μάλλον το ξεχάσατε και δεν το αναφέρατε στον υποβολέα.
Αλήθεια κ. Γαρίδα, αναφορικά με την αθρόα προσέλευση των δημοτών στην εκδήλωση, ζητούσατε από όλους τους παρευρισκόμενους πιστοποιητικό από το δημοτολόγιο ή ο Δήμος μας επεκτάθηκε ως τη Χασιά και δεν το γνωρίζω ακόμα; Οι δημότες κ. Γαρίδα ήταν αυτοί που υπέφεραν από τα υψηλά ντεσιμπέλ στο σχολείο μέχρι τις προχωρημένες πρωινές ώρες, όταν και αποχώρησε ο τελευταίος από την εκδήλωση, όπως αναφέρετε, καθώς ως τότε ήταν υποχρεωμένοι να υποστούν αυτό που εσείς επιλέξατε γι’ αυτούς.
Όσον αφορά στην επίθεση στο πρόσωπό μου κύριε Γαρίδα,  σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να υπενθυμίσω την πορεία μου σε εσάς και σε όσους τυχόν δεν  τη γνωρίζουν, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους:
Ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση και τα κοινά της πόλης μας από την ηλικία των 25 ετών περίπου. Συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές  του 1998, του 2002, του 2006 και του 2010, ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές οι σταυροί προτίμησης που έλαβα ήταν πολύ περισσότεροι από τον 3ο  σε σειρά εκλογής δημοτικό σύμβουλο της σημερινής δημοτικής αρχής. Από το 2003 έως το 2006 ήμουν (άμισθος) πρόεδρος στο Δημοτικό Οργανισμό Νεολαίας (ΔΟΝΝΙΑ), που χωρίς διοικητικό προσωπικό, με ελάχιστους πόρους και την εθελοντική συμμετοχή των νέων της πόλης μας  αναδείχθηκε σε διαχρονικό παράδειγμα ζωντάνιας και δημιουργικής απασχόλησης της νεολαίας. Τη διετία 2007 - 2008,  εκλέχθηκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ρωτήστε εάν κάποιος έχει να με μεμφθεί σε κάτι αναφορικά με την άσκηση των καθηκόντων μου και τη δημοκρατικότητά μου. Το Φεβρουάριο του 2009 ανέλαβα πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού και σαφώς γνωρίζω, κ. Γαρίδα, που βρίσκεται το Δημοτικό Στάδιο, όμως αδυνατώ να θυμηθώ αν ήσασταν ποτέ παρών στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, όταν μεταξύ άλλων τότε, ολοκλήρωσα με την πολύτιμη βοήθεια ανθρώπων των αθλητικών σωματείων το έργο του βοηθητικού γηπέδου του δημοτικού σταδίου, έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των ποδοσφαιρικών σωματείων, ενώ τώρα, ναι, κύριε Γαρίδα, γνωρίζω και που βρίσκεται και σε ποια κατάσταση έχει καταντήσει, να μαραζώνει παρατημένο στην τύχη του.
Τον Οκτώβριο του 2009, προκειμένου να μη λαμβάνω αποζημίωση από την προεδρία του Αθλητικού Οργανισμού, παραιτήθηκα από αυτή τη θέση, παραμένοντας άμισθος δημοτικός σύμβουλος και ανέλαβα μετακλητός συνεργάτης στο Υπουργείο Υγείας. Δύο χρόνια περίπου μετά, διαφώνησα με τη μνημονιακή πολιτική που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακολουθούσε, παραιτήθηκα από αυτό, αποχώρησα από κάθε κομματική ιδιότητα και  από οποιαδήποτε σχέση με την κυβέρνηση και το Κράτος, ενώ εξέδωσα και σχετική δημόσια ανακοίνωση.
Βιοπορίζομαι από την ηλικία των 25 ετών περίπου από τη δικηγορία. Δεν έχω ποτέ ασκήσει εργοδοτικό συνδικαλισμό, δεν ανελίχθηκα ποτέ με κουμπαριές και γνωριμίες ούτε ποτέ τις χρησιμοποίησα για την επαγγελματική μου «αποκατάσταση», ενώ δεν με έχουν ποτέ εγκαλέσει για ανεντιμότητα. Δεν έχω ποτέ κατηγορηθεί για έλλειψη πολιτικών θέσεων, δεν με έχουν ποτέ αποκαλέσει «πολιτικάντη του τίποτα». Η διαδρομή μου είναι διαυγής και διάφανη, ούτε διαγράφεται, ούτε μπορεί να γίνει αντικείμενο παραποίησης και κακόβουλης εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε.
Όσον αφορά στη δημοτική αρχή είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι και γνώση είχε (με τις αφίσες να έχουν φτάσει ως την Αγία Παρασκευή και τα Μεσόγεια ήδη από το Δεκαπενταύγουστο περίπου) και παρείχε κάλυψη στο να στηθεί για μια νύχτα ένα πλήρες νυχτομάγαζο της Εθνικής Οδού στο δημοτικό σχολείο: Κάλυψη διοικητική, πολιτισμική και πολιτική. Άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος σε σχετική αναφορά του στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπεραπλουστεύοντας τα πράγματα δήλωσε «Ε, και αυτά όργανα είναι…». Κύριε Δήμαρχε η πολιτική του φιλικού και ανέξοδου χτυπήματος στην πλάτη και του να μην θίξουμε τίποτα αρνητικό, επειδή θεωρούμε πως βολεύει να τα έχουμε με όλους καλά, δεν είναι καλός οδηγός στη σύγχρονη σκληρή πραγματικότητα και γι’ αυτό έχετε οδηγήσει την πόλη μας στην απραξία και την αδράνεια της διεκπεραιωτικής «διεκδίκησης» και της τυπικής διαχείρισης. Εμείς επιλέγουμε να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη.    
Τέλος, να  είστε σίγουρος κύριε Γαρίδα ότι αν ποτέ αρχίσω να αναλαμβάνω κατ΄ επάγγελμα την καλλιτεχνική επιμέλεια εκδηλώσεων, θα σας υποβάλλω προσφορά για την εκδήλωσή σας ή  για όποιο άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μου υποδείξετε. Επίσης σε εσάς θα προστρέξω όταν θελήσω να προμηθευτώ ουίσκυ από περίπτερο, αρκεί να μην είναι τσουχτερή η τιμή και σίγουρα δεν θα το προτείνω σε αθλητές.
Μια χάρη μόνο κάνετέ μου, αν ποτέ θέσετε υποψηφιότητα με αυτόν τον υποψήφιο Δήμαρχο που ισχυρίζεσθε ότι διαθέτει σοβαρότητα, υπευθυνότητα, γνώση και σύνεση και εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος, σας παρακαλώ να αρνηθείτε να αναλάβετε πρόεδρος στον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΑΝ).
 Οι προσωπικές επιθέσεις και τα λιβελογραφήματα δεν θα μας φιμώσουν.
Ευχόμαστε στην Α.Ε. Ελευθερούπολης καλή δύναμη και καλή αγωνιστική περίοδο.
Φιλικά,
Γιώργος Τσοπανίδης

Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου