Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Μήνυμα για τη μαύρη επέτειο του Αττίλα




                                                                                       Νέα Ιωνία, 20 Ιουλίου 2013

«Μήνυμα για την επέτειο των 39 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο»
Στις 20 Ιουλίου του 1974 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισβάλουν στην Κύπρο, οι ορδές του Αττίλα, πνίγουν στο αίμα, στον πόνο και στη δυστυχία τη μαρτυρική μεγαλόνησο. Πάνω από 4.000 είναι οι νεκροί ελληνοκύπριοι αδελφοί μας, εκατοντάδες παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, 200.000 οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Συμπληρώθηκαν ήδη  39 χρόνια και η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη. Το τουρκικό ψευδοκράτος συνεχίζει να διατηρεί υπό κατοχή το 40% του νησιού. Την ίδια ώρα  η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να «ποιεί την νήσσα», ενώ η Κύπρος σε όλα τα επίπεδα «πληρώνει» ακόμη την εισβολή.
Η Δημοτική Παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία- Κοινωνική Πλειοψηφία» τιμά τη μνήμη των πεσόντων Κυπρίων αδελφών, καλώντας τις Ιωνιώτισσες και τους Ιωνιώτες να σκεφτούν το πόσο αναγκαία είναι η αντίσταση στον κάθε επεκτατισμό, η                                                               συμπόρευση των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων  και το πόσο σημαντικό είναι, παρά τις όποιες διαφορές, για τον κάθε λαό να αποφασίζει ο ίδιος για τις τύχες του, χωρίς πάτρονες, προστάτες και ακόμα περισσότερο χωρίς εισβολείς και δυνάμεις κατοχής.                                                                                                                                                                                                                                                

Δεν ξεχνούμε, αλλά δεν αρκεί μόνο να μην ξεχνούμε. Χρειάζεται και να δρούμε αποφασιστικά για να αλλάξουμε τη ζωή μας, την κοινωνία μας, το μέλλον της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου