Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ





Νέα Ιωνία, 9/7/2013


Η Δημοτική Παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία- Κοινωνική Πλειοψηφία» εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της με την απόφαση της  κυβέρνησης να αποσχίσει τη Δημοτική Αστυνομία από τους Δήμους και να προχωρήσει στην απορρόφηση των Δημοτικών Αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ.
Είναι πασιφανές ότι ενέργεια αυτή δεν πρόκειται να φέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος και συνεπώς καταρρέει οποιοδήποτε σχετικό επιχείρημα, αφού σαφώς η μεταφορά της μισθοδοσίας και μόνο μιας ομάδας εργαζομένων από τους Δήμους στο Δημόσιο με τη στενή έννοια, φυσικά και δεν ελαφρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό .
Η ουσία όμως είναι ότι με τον τρόπο αυτό οι Δήμοι αποψιλώνονται ακόμη περισσότερο και μάλιστα στην περίπτωση αυτή από ένα σώμα στελεχών ανθρώπινου δυναμικού γνωστής ποιότητας και με τη μέγιστη δυνατή εγγυημένη αξιοκρατία στην επιλογή του. Η Δημοτική Αστυνομία είναι όμως πέρα από όλα τα άλλα και ένας μηχανισμός μέσω του οποίου οι Δήμοι μπορούν να εισπράττουν νόμιμα και λειτουργικά έσοδα και να διατηρούν έναν ουσιαστικό βαθμό αυτοτέλειας και συνεπώς αυτοδιοίκησης. Η κατάργηση των δημοτικών αστυνομικών από προσωπικό του Δήμου, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό μαρασμό των Δήμων και καθιστά ευχερέστερο το έργο όσων επιτήδειων επιθυμούν να «αρπάξουν» όσες επικερδείς λειτουργίες έχουν απομείνει στους Δήμους. Ως δημοτική παράταξη λέμε ξεκάθαρα όχι στην αποψίλωση των Δήμων που θα οδηγήσει στο ουσιαστικό κλείσιμό τους και στη κατάρρευση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την άσκηση μέσω των Δήμων μια ουσιαστικής πολιτικής κοινωνικής πρόνοιας, πολιτικής τόσο αναγκαίας στους ιδιαίτερα δύσκολους σημερινούς καιρούς.
Η επιδερμική επίσης αντιμετώπιση των ζητημάτων μόνο στα επίπεδα των αριθμών και όχι σε αυτά της ουσίας, διαφαίνεται και από την αντιμετώπιση των σχολικών φυλάκων, που με τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, καταρρέουν όσα ψήγματα ευαισθησίας υπήρχαν για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, ενώ αναδεικνύεται ταυτόχρονα μια εμφανής προσπάθεια υποβάθμισης του έργου τους και του κοινωνικού τους ρόλου, που από τη φύση του ανάγεται σε δημόσια λειτουργία.
Ως Δημοτική Παράταξη τασσόμαστε ενάντια σε τέτοιες αποφάσεις που και στην ουσία και στη δικαιολόγησή τους, πάσχουν φανερά.  Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στο Δήμο Νέας Ιωνίας να εκφράσουμε μαζικά και αποφασιστικά την αντίθεσή μας και να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα  όχι μόνο των παραπάνω ομάδων εργαζομένων, αλλά όλων των πολιτών που επιθυμούν να μην κλείσουν οι Δήμοι και πρέπει να αγωνίζονται για μια αυτοδιοίκηση αυτοδύναμη, στο πλευρό του πολίτη, να του παρέχει τις υπηρεσίες που αυτός δικαιούται και αξίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου