Σάββατο 20 Απριλίου 2013






Μήνυμα για την επέτειο της 21ης Απριλίου
Νέα Ιωνία, 21/4/2013.
Ξημερώματα της 21ης Απρίλη του 1967, η δημοκρατία έμπαινε στο γύψο. Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, έμελλε να ζήσει μια επταετή στρατιωτική δικτατορία αυτόκλητων σωτήρων. Η επιβολή στρατιωτικού νόμου, η περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων, η δίωξη κάθε λογής ελεύθερου φρονήματος και φωνής, ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ένα καθεστώς που παρουσιαζόταν ως πατριωτικό, στην ουσία δεν ήταν παρά ένα ετεροκινούμενο πιόνι στη διεθνή πολιτική σκακιέρα του παιχνιδιού ελέγχου των αγορών και των γεωπολιτικών στρατηγικών.
Η επταετία των συνταγματαρχών τελείωσε με μια εθνική τραγωδία,  την τραγωδία του Αττίλα και της εισβολής του τουρκικού στρατού με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα κατοχή στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.
Ναι, είναι ανάγκη να διδασκόμαστε από την ιστορία. Κοινωνία χωρίς γνώση γίνεται εύκολα υποχείριο των επιτήδειων. Ας μην φτάνουν κάποιοι σήμερα στο σημείο να αγιοποιούν τη στρατιωτική δικτατορία της επταετίας, ας μην θεωρούμε πατριωτικό ό,τι ξεπούλησε οικονομικά αλλά και εδαφικά το έθνος μας, ας μην θεωρούμε κοινωνικό ό,τι ενδιαφέρθηκε για την υποταγή της κοινωνίας στα ξένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
Και προπάντων ας μην δίνουμε δύναμη με την όποια απογοήτευσή μας για τις ανεπάρκειες του μεταπολιτευτικού συστήματος διακυβέρνησης στους νοσταλγούς της ανελευθερίας και του φιλοφασισμού. Ας κάνουμε τη γνώση μας δύναμη και τη συμμετοχή μας όπλο για μια κοινωνία που να τη διαχειρίζονται δημοκρατικά οι πολίτες της.
                         «Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία – Κοινωνική Πλειοψηφία» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου